Verhit de olijfolie in de braadpan en leg er de lamsrumpsteaks in.Kleur ze in 2 min.goudbruin aan elke kant. Haal het vlees uit de pan.Kruid elk stuk met 1/2 koffielepel rozemarijn en peper en zout.Wikkel elk stuk in een vel aluminiumfolie.Schik de stukken vlees in een beboterde ovenschotel en schuif in de oven en laat 10 a 15 min.verder garen.Schakel de oven uit en laat nog 5 min.verder rusten. Bereid intussen de saus:smelt 2 el boter in de pan waarin u het vlees hebt gebakken.Stoof er de fijngesnipperde sjalotten in samen met de gesnipperde knoflookteentjes.Voeg de rode wijn toe en breng aan de kook.Laat 1 a 2 min.koken.Doe er de tomatenstukjes en een mespuntje suiker bij en kruid met cayennepeper,peper en zout.Laat opnieuw 2 min.koken. Scheur de basilicumblaadjes in fijne stukjes en voeg ze op het einde aan de saus toe(door de blaadjes te scheuren komt er meer aroma vrij)Haal het vlees uit de oven,verwijder de folie en snij het vlees in schuine sneetjes.Schik ze op het bord en geef er de saus apart bij
Lamsrumpsteak Met Tomaten Basilicumsaus is een recept van Smulweb.nl