* Los de gist op in de warme melk en roer er 1 theelepel suiker door.* Voeg wat bloem toe tot een dik beslagje ontstaat en laat dit afgedekt op een warme plaats staan.* Na circa 15 minuten gaat het rijzen en komen er luchtbellen op.* Dan is het klaar voor gebruik!* Zeef de rest van de bloem met het zout in een kom en maak een kuil in het midden.* Doe hierin het gistmengsel.* Klop met de mixer de eieren ,de rest van de suiker ,de vanillesuiker en de boter goed door elkaar tot een luchtig mengsel.* Giet dit bij het meel en voeg ook de fijngeraspte schillen van de sinaasappel en de citroen toe.* Roer alles goed door elkaar en kneed het circa 10 minuten op een met bloem bestoven werkvlak door ,tot een soepel ,zacht deeg ontstaat.*Stamp de specerijen met 1 theelepel suiker fijn in een vijzel en meng ze goed door het deeg.* Voeg meer warme melk toe als het deeg te stug is of meer bloem als het plakt.* Laat het deeg afgedekt 2 uur rijzen op een warme plaats ,tot het verdubbeld is in omvang.* Verdeel het deeg hierna in 6 of negen stukken en vorm er even lange strengen van.* Vlecht telkens 3 strengen samen tot een langwerpig brood.* Leg ze op de ingevette bakplaat van de oven en laat ze afgedekt opnieuw rijzen.* Klop de dooier los met wat water en bestrijk de broden ermee voor ze de oven in gaan.* Bestrooi met amandelschaafsel en bak ze in circa 30 minuten gaar ,de eerste 10 minuten op 200?C (stand 4) ,later op 180?C (stand 3).KALI OREXI (Smakelijk eten)
GRIEKS PAASBROOD (GEVLOCHTEN) is een recept van Smulweb.nl