Kwarteleitjes Met Eendenleverpate

4
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem bij voorkeur eendenleverpate. Snijd de eendenpate in stukken en klop deze tot een gladde creme in de keukenmachine. Meng de zachte boter, een beetje van de port en de worcestershiresauce erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout (meestal is het niet nodig). Doe de massa in een spuitzak met een grove kartelmond. Was de veldsla en snijd de blaadjes in reepjes. Leg de sla in water waarin wat ijsblokjes zodat ze knapperig wordt. Kook de kwarteleitjes 1 minuut en laat ze schrikken in koud water. Rol de kwarteleitjes craquele alvorens ze te pellen. Kook voor de saus de rest van de port in tot de helft en roer de room erdoor. Laat de saus afkoelen. Spuit van de patecreme een cirkel met een doorsnede van 10 centimeter op een bord. Spuit hierop een tweede cirkel. Vul het midden op met de uitgelekte veldsla en schik de kwarteleitjes erop. Giet de saus rondom.

Kwarteleitjes Met Eendenleverpate is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenleverpate
Bekijk recept
Eendenleverpate
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept

Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amuse americain
10 min Snack
Bekijk recept
Salade van roze kwarteleitjes
40 min
Bekijk recept