Neem bij voorkeur eendenleverpate. Snijd de eendenpate in stukken en klop deze tot een gladde creme in de keukenmachine. Meng de zachte boter, een beetje van de port en de worcestershiresauce erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout (meestal is het niet nodig). Doe de massa in een spuitzak met een grove kartelmond. Was de veldsla en snijd de blaadjes in reepjes. Leg de sla in water waarin wat ijsblokjes zodat ze knapperig wordt. Kook de kwarteleitjes 1 minuut en laat ze schrikken in koud water. Rol de kwarteleitjes craquele alvorens ze te pellen. Kook voor de saus de rest van de port in tot de helft en roer de room erdoor. Laat de saus afkoelen. Spuit van de patecreme een cirkel met een doorsnede van 10 centimeter op een bord. Spuit hierop een tweede cirkel. Vul het midden op met de uitgelekte veldsla en schik de kwarteleitjes erop. Giet de saus rondom.
Kwarteleitjes Met Eendenleverpate is een recept van Smulweb.nl