Leg de lapjes plat op de tafel en leg op elk lapje wat uienschillen ?Laat daarbij rondom het lapje een laagje groen en bloemen van allerlei soort en kleur en zorg er daarbij voor, dat de bloemen niet over elkaar heen liggen. Leg nu midden op dit bloemenlaagje een ei, vouw vervolgens het lapje om het ei en wel zo dat het hele ei door groen en bloemen wordt bedekt. ?Wikkel dan een draad om het hele pakje zodat alles goed blijft zitten en niet kan verschuiven. ?Vul dan een grote pan met zoveel water, dat de pakjes onderstaan; doe in het water een flinke hoeveelheid koffiedik en doe de eierpakjes in de pan. ?Laat het water met de eieren ongeveer 15 a 20 minuten koken, neem de pan van het vuur en vis de eierpakjes er met een schuimspaan uit. ?Laat de pakjes wat bekoelen, knip het garen stuk en maak de pakjes open. ?En altijd weer is het dan een verrassing wat er uit de vieze rommel tevoorschijn komt: ieder ei is anders en sommige eieren zijn wel eens wat mislukt, maar toch zijn de kleuren altijd mooi: allerlei kleuren: bruin van het koffiedik, zachtgeel van de uienschillen, wat groen van de blaadjes en hier en daar een wit, roze, blauw of paars afdrukje van een bloem of een bloemblaadje. ?Wrijf de eieren tenslotte op met een vet lapje of een spekzwoerdje (of gewoon met wat olie), dan worden de kleuren nog mooier