Kofta Mishmisheya (Gehaktballetjes In Abrikozensaus)

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng het vlees met de kruiden, de limoenschil, de knoflook en het zout goed door. Maak er kleine gehaktballetjes van. Bak ze rondom in de olijf of zonnebloemolie bruin. Fruit de ui in wat olie en voeg tomatenpuree toe. Bak dit even mee, daardoor word de puree lekker zoet. Voeg dit aan de gehaktballetjes toe en voeg er de abrikozen en rozijnen toe. Giet er dan 500 ml kokend water bij en laat dit ongeveer 25 minuten sudderen. Druk de abrikozen een beetje kapot met een vork, doe er citroensap naar smaak en suiker bij. Maak af op smaak met peper en zout.

Kofta Mishmisheya (Gehaktballetjes In Abrikozensaus) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rosbief met zoete zuidvruchtensaus en pompoenstamppot
60 min-
Bekijk recept
Pappardelle met everzwijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Keizerinrijst
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kofta in tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met korst in Chinese kool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscouskip met koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamscrumble op Marokkaanse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept