Curry Met Lamsvlees

2
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het vlees in dobbelstenen (ca. 1 1/4 cm). Verhit een wok en laat de olie er even in rondwalsen. Bak het vlees snel aan alle kanten goudbruin (ca. 3 minuten). Schep na het bakken ui, knoflook en gemberwortel door het gerecht. Voeg er vervolgens kurkuma/koenjit, chilipoeder of cayennepeper, djintan, ketoembar en zout aan toe. Schep alles enkele malen goed door elkaar. Schenk er 4 deciliter kokend water bij en roer alles krachtig door elkaar. Temper de warmtebron. Laat alles 2 1/2 uur zachtjes sudderen tot het vlees volkomen gaar is en door het indampen het vocht in de wok tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid is gereduceerd. Proef de saus en voeg eventueel nog een beetje zout toe.

Curry Met Lamsvlees is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept