De dag zelf : Maak de wortel, het seldertakje en het preiwit schoon. Pel de ui. Snipper alle groenten klein en stoof deze in een nootje boter. Leg er de lamstongetje op en voeg er de gevogeltebouillon, het kruidentuiltje en de peperbolletjes aan toe. Laat de tongetjes, gedurende 30 tot 45 minuten, gaar worden onder gesloten deksel. Pel ze en hou ze vervolgens warm onder alufolie. Giet de bouillon door een zeef en leng hem eventueel aan met water tot u 2 dl hebt. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat hem voor de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en breng verder op smaak met peper en zout. Laat de saus inkoken tot ze licht gebonden is en roer er tenslotte de bieslooksnippers onder. Maak ondertussen de witloofstronkjes schoon, snij ze in julienne en stoof deze in een nootje boter. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Snij de lamstongetjes in dunne schijfjes.
Gebraiseerde Lamstongetjes Brabanconne is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Fazantfilet brabançonne met Belgisch grondwitloof