2 kipfilets op plasticfolie leggen en plat slaan. Vervolgens vullen met 1 plak serrano ham per filet, beetje zout en peper erover en een paar blaadjes salie. Leg daarop een paar stukjes fontina kaas en rasp een beetje peccorino kaas erop. Je kunt ook andere kazen gebruiken die je lekker vindt. Rol nu de kipfilets op. Let er op dat je niet teveel vulling op de filets legt, want je moet ze nog kunnen rollen. Klop 3 eieren los in een schaal. Rol de cordonbleu door het ei en daarna door het panko (Japans paneermeel); je kunt hiervoor ook broodkruim of paneermeel gebruiken. Haal het nogmaals door het geklopte ei en de panko. Strooi een beetje olie over de kip en leg ze op en bakplaat. Doe ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet een pan water op en kook de wilde rijst in ruim water met een beetje zout. Snijd de prei over de lengte doormidden en spoel de blaadjes onder de kraan. Snijd de prei in halve ringen. Zet een pan op midden hoog vuur, bak de halve prei ringen glazig in een klontje boter. Voeg dan wat verse tijm toe, 1 kop verse kipbouillon (of van een bouillon blokje) en een half kopje sinasappelsap. Laat inkoken. Bord opmaken met wilde rijst, schepje gestoofde prei en de kip cordon bleu. Het oogt nog leuker als je de cordon bleu doormidden of in plakjes snijdt.
Kip Cordonbleu Met Wilde Rijst En Gestoofde Prei is een recept van Smulweb.nl