Romige Kip Ananas

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de blokjes kipfilet met de paprika en kerrie poeder. Leg het vlees in een schaal en doe er de geperste knoflook en de olie bij. Roer alles goed door, dat overal de kruiden, de knoflook en de olie zit. Doe er zoveel ketjap manis bij, dat de blokjes vlees allemaal bedekt zijn. Laat een half uur marineren. Verhit de wok en bak het vlees mengsel op een hoog vuur. Het moet bakken, niet koken. Voeg de champignonspartjes toe. Als de champignons bijna gaar zijn, voeg je de ananas en de sambal toe. Laat alles goed heet worden. Als al het vocht verdampt is, doe je er wat van het ananassap bij. Voeg nu de de room toe.Zorg dat deze niet gaat koken, anders gaat het schiften. Proeven en eventueel op smaak brengen met zout en wat versgemalen zwarte peper.

Romige Kip Ananas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept