SCHARRELKIP MET GEKARAMELLISEERDE WITLOF

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Intussen in braadpan 2 eetlepels boter verhitten en kip in ca. 10 min. bruin en gaar bakken, halverwege keren. aardappel goed wassen en in piepkleine stukjes snijden. in koekenpan gewone olijfolie verhitten en aardappel in ca. 5 min. krokant bakken. intussen witlof afgieten, heel goed laten uitlekken en rest van vocht eruit knijpen. in koekenpan 1 eetlepel boter verhitten, suiker toevoegen en laten karamelliseren. witlof toevoegen en rondom bruin bakken. rest van boter in klontjes snijden en door saus kloppen. op smaak brengen met truffelolie ( ik heb daar 3 eetlepels voor gebruikt, maar mag ook meer of minder) 1 kan voldoende zijn, zout en peper.

SCHARRELKIP MET GEKARAMELLISEERDE WITLOF is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept