Leg een twintigtal druiven opzij die later als versiering zullen dienen. Doe de andere in de mixerkom, filter hun sap en zet het opzij. Het is de basis van de saus. Snij het gerookt spek in reepjes van ongeveer
0.5 cm. Stoof de spekreepjes zonder vetstof. Begin op een zacht vuurtje zodat het spekvet kan smelten. Laat de spekjes uitlekken in een vergiet, leg ze opzij en braad in het vet dat ze achterlieten de plakken lever ( op een middelmatig vuur, aan beide zijden). Besprenkel ze met citroensap en voeg wat peper toe. Neem dan de pan van het vuur en hou alles warm. Giet het druivensap en de witte wijn in de pan en breng aan de kook terwijl u stevig roert. Voeg de apart bewaarde druiven toe, laat de saus snel indikken en voeg de gebakken spekjes er bij. Dien de plakken lever op met gebakken aardappels. Omdat het spek reeds zout van smaak is, proeft u best eerst van het gerecht alvorens u nog zout toevoegt.
Kalfslever Met Druiven. is een recept van Smulweb.nl