Doe de tomatenblokjes in een kom, voeg daar de oregano,basillicum,dragon en de twee tenen knoflook aan toe(even persen).Voeg de peper en het zout toe.Pureer dit met de staafmixer. Vet de braadslee even in en leg de lamsbout er in. Giet de saus er overheen. Zet de braadslee met lamsbout op de b.b.q. en doe de deksel dicht. Zorg voor voldoende ventillatie anders gaat het vuur uit. Bedruip de bout regelmatig met de tomatensaus en keer hem om het half uur. De bout is na ongeveer 1 1/2 uur rose van binnen. Maar op de b.b.q. is dat soms moeilijk te zeggen. Om te controleren of hij goed is druk je op het vlees met je vingers, voelt de bout stevig maar toch iets veerkrachtig aan dan is hij goed. Als de bout klaar is haal hem dan van de b.b.q. en laat hem even 10 min. rusten. Snijd de bout dan van het bot en in plakken. Maak de tomatensaus event. aan met creme fraiche en giet die over de plakken lamsbout.