Pel de uien en snipper ze fijn. Pel het teentje knoflook en hak het fijn. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin het teentje knoflook 5 minuten op een matig heet vuur. Voeg de melk toe, breng het geheel tegen de kook aan en laat het op een laag vuur 15 minuten trekken. Smelt de boter in een grote soeppan, zonder dat de boter bruin wordt. Voeg de uien toe en bak ze op een zacht vuur iets glazig (circa 5 minuten). Roer de bloem en de tomatenpuree door de uien en laat het mengsel nog 3 minuten zachtjes pruttelen, onder af en toe roeren. Zeef het melkmengsel. Voeg eerst 1/3 van de melk al roerend aan het ui/bloem-mengsel toe. Roer vervolgens de rest er doorheen met de bouillontabletten. Breng de soep aan de kook en laat ze zachtjes 10 minuten pruttelen. Pureer de soep in een foodprocessor of met een staafmixer. Schenk de soep terug in de pan. Voeg vlak voor het opdienen de garnalen, een snufje peper en een snufje nootmuskaat toe, en strooi de bieslook erover.