Knoflook in plakjes, en dan door de helft, zodat er een punt aan zit. Bout met peper en zout insmeren. Lamsbout ondiep insnijden en daarin plakjes knoflook en toefjes rozemarijn steken. Bout in braadslede, met olijfolie bestrijken. In midden van oven 10 minuten braden. (Niet schrikken, gaat behoorlijk roken, door de vetlaag) Daarna terugschakelen naar 200 graden. Sjalotten, schoon-, maar heel gelaten, rondom bout leggen en nog 30 minuten braden. Bout regelmatig bestrijken met olijfolie. Fond verwarmen en in braadslede schenken. Nog 1 uur braden, en regelmatig bedrijpen. Daarna uit braadslede, 10 minuten laten rusten onder aluminium folie. Sjalotten uit braadvocht scheppen. Op gaspit aanbaksels losroeren, boter in klontjes door braadvocht scheppen en jus met zout en peper op smaak brengen. In plakken snijden. Beetje jus erover en paar uitjes erbij. Eet smakelijk!
Lamsbout Met Zilveruitjes En Rozemarijn is een recept van Smulweb.nl