Hak de peterselie heel fijn. Pel de ui en rasp hem boven een kom. Voeg het gehakt met de peterselie, 2 eetlepels vloeibare margarine, de kruiden, 1 theelepel zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en verdeel het gehakt in 8 porties. Vorm de porties gehakt tot worstjes van ca. 10 centimeter lang en druk hierin in het midden een ijzeren spies. Druk het gehakt rondom goed aan. Leg de spiezen tot gebruik goed afgedekt in de koelkast, maar minstens een uur, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Laat de spiezen voor gebruik op kamertemperatuur komen. Bestrijk ze rondom met vloeibare margarine alvorens ze op de barbecue rondom in ong. 8 minuten rondom gaar en bruin te bakken. Leg de pita broodjes aan de zijkant van de barbcue en keer ze regelmatig. Als deze te hard staat leg er aluminiumfolie onder.Snijd deze open en leg er wat sla in en een spiesje. Geef de knoflooksaus er appart bij.