Lamskroon

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 240 graden C. Botjes zonodig schoonkrabben. Naast elke rib kleine sneetjes in vlees maken, knoflook en rozemarijnnaaldjes erin steken. Rest van rozemarijn, salie en tijm fijnhakken. Mosterd met olijfolie, zout en peper mengen. Vlees ermee inwrijven, even laten intrekken. Ribstukken met vleeskant naar binnen tot ′kroon′ vouwen, met keukentouw aan elkaar naaien. Reep spek om kroon binden. Lamskroon in midden van oven ca 10 minuten braden. Oven instellen op 180 graden C. Nog ong. 30 minuten braden (kleine lamskroon 17-20 minuten), vlees moet rose zijn. Voor aansnijden ca 10 minuten laten rusten. Kroon op schaal zetten (garneren met bosje laurier). Aan tafel in individuele koteletjes snijden, keukentouw verwijderen. * Idee: vraag de slager om schone ribstukken (vet tussen botjes verwijderd).

Lamskroon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met een korstje, raïta met koriander
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met een korstje, raïta met koriander
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept