Chocotruffels

5
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor ongeveer 25 truffels : 1. breek de chocolade in stukjes en doe ze in de steelpan.

2. doe de melk erbij en zet ze op heel laag vuur. laat de chocolade langzaam smelten en roer af en toe met een houten lepel.

3. draai het vuur uit als de chocolade helemaal gesmolten is en er geen klontjes meer in zitten. doe de boter erbij en roer tot het een glad mengsel is.

4. laat de chocalade afkoelen terwijl je af en toe roert. zet de pan in de koelkast en laat het zo 20 tot 30 staan. net stijf laten worden zodat je er balletjes van kunt draaien maar de chocolade nog wel kleeft.

5. doe de hagelslag in een diep bord. was je handen.

6. schep nu telkens een lepel met wat chocolade uit de pan en vorm er met je handen balletjes van.

7. rol de balletjes dor de hagelslag en legt ze op een plat bord. zet ze in de koelkast tot ze hard zijn.

Chocotruffels is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocotruffels met rum of cognac
0 min
Bekijk recept
Chocotruffels (gewoon)
0 min
Bekijk recept

Chocotruffels met rum of cognac
0 min
Bekijk recept
Chocotruffels (gewoon)
0 min
Bekijk recept