Zoek
Sate Van Hironimus
4
20-30 min -
Smulweb.nl
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500gr kipfilet/ui/knoflook/bruinesuiker/Ketjap manis/Boemboesate/Djahe/djintan/laos/Ketoembar(deze kruiden zijn van conimex)/sambaloelek. pindakaas de goedkoopste die er is hier zit niet zo veel ollie in. Hulpmiddelen Fornuis/pannen/mes/garde. Hulpmiddelen - Fornuis/pannen/mes/garde. Voorbereiding Kipfilet in blokjes snijden.ui in 4 stukken snijden/4 teentjes knoflook pletten/1el bruine suiker/3tl boemboesate/1tl djahe/halve tl djahe,djintan,laos,ketoembar,5 el ketjap.doe dit alles in een schaal en laat het minstens 1uur in de koelkast staan.Ik laat het wel ooit 24 uur staan.na het marineren spiezen maken.Marinade niet weg gooien deze gebruiken we voor de sate saus.
Nu de saus/300ml water in een pannetje op klein vuurtje,3el pindakaas erbij met een garde tot een gladde saus roeren
boemboe 5tl,2tl djahe,halve tl djintan,halve tl laos,Halve tl ketoembar,ketjap,sambal naar smaak,eventueel nog wat water of pindakaas voor een dikke of dunne saus.je kunt ook de marinade gebruiken voor de satesaus als deze niet te lang heeft gestaan.Verder zelf aales naar smaak toevoegen. O ja de suiker niet vergeten 2el in de saus. Bereidingswijze De spiezen kunnen in de oven op 220gr voor ongeveer 25 min. of op de bbq. Serveertips Stokbrood/bami
Bereiding
De spiezen kunnen in de oven op 220gr voor ongeveer 25 min. of op de bbq.
Sate Van Hironimus is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren -
Hoofdgerecht
Bekijk recept