2 Maak de taartvorm een beetje vet met een beetje boter.
3 Strooi wat bloem in de vorm en verdeel deze goed over alle kanten.
4 Breek de eieren en splits ze in eidooier en eiwit, doe de eidooier in de ene schaal en het eiwit in de andere schaal. (Kijk uit dat er geen eidooier bij het eiwit komt).
5 Klop de eiwitten stijf tot op de bodem, net zolang tot er torentjes op de mixer of garde blijven staan.
6 Neem van het 1,5 kopje suiker 1 theelepel af en roer dit 1 minuut door de eiwitten.
7 Voeg de rest van het anderhalve kopje suiker in een keer toe en schep het met de spatel door de eiwitten tot het goed gemengd is. (Niet te lang).
8 Voeg 1 kopje suiker aan de eidooiers toe.
9 Klop met de mixer of garde net zo lang tot het eimengsel een beetje dik is geworden en heel lichtgeel. 1
0 Schep het eidooiermengsel met de spatel door de eiwitten tot alles goed gemengd is. 1
1 Hang de zeef in de schaal. 1
2 Zeef het zelfrijzend bakmeel bij het eiermengsel en schep het meel er met de spatel door. 1
3 Schep het beslag in de ingevette taartvorm. 1
4 Schuif de taartvorm middenin de voorverwarmde oven. 1
5 Bak de taart in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin. 1
6 De taart is gaar als je erop drukt en de taart meteen weer terugkomt, of als je met een breinaald of prikker erin prikt en deze er schoon (droog) uitkomt. 1
7 Haal de taart uit de oven. 1
8 Keer de taart direct op een taartrooster en laat hem afkoelen. 1
9 Strooi de amandelen op de bakplaat en laat ze boven in de warme oven goudbruin worden. (Kijk uit dat ze niet aanbranden.)