1 Klop de room met de suiker niet te stijf en schep alles in een keer in de vorm,
2 Bestrijk de binnenkant van de vorm gelijkmatig met de achterkant van een lepel met de room en zet de kom in de diepvries om het hard te laten worden. Het kan voorkomen dat de room van de kanten afglijdt en dat je het nog een keer moet doen wanneer het wat steviger is geworden.
3 Maak intussen de moussevulling. Breek de chocolade in een kom, doe de boter erbij en zet de kom in een pan die half gevuld is met heet, niet kokend water. Af en toe roeren tot de chocolade gesmolten is.
4 Roer de eierdooiers een voor een door de hete chocolade tot het goed vermengd is. Van het vuur afhalen.
5 Klop in een andere kom de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig met een metalen lepel door de enigszins afgekoelde chocolade.
6 Dit mengsel in de met bevroren room beklede vorm schenken en in een nacht laten bevriezen.
7 Twee uur voor het opdienen de vorm eraf halen. Dompel de vorm in heet water en schuif een pannekoekmes langs de wanden van de schaal naar beneden om hem los te maken. Zet de schaal boven op de vorm en draai snel om. De bombe moet er gemakkelijk uitglijden.
8 Strooi voor het opdienen geraspte chocolade of fijngehakte noten over de Bombe.