Op een lage lange schaal gaan we elke laag brood smeren met elk hieronder beschreven mengsel. Ik maak eerste alle mengsels klaar voordat ik het brood ga smeren Eerste laag de gerookte vleespastei Tweede laag de uitgelekte fijn gehakte garnalen met ui, groene paprika, knoflook, tomaat en 1 eetlepel mayonaise mengen. Derde laag de doperwten en 1 eetlepel mayonaise fijn prakken met een vork Vierde laag de filet Americain mengen met 1 eetlepel mayonaise Vijfde laag het gekookte ei fijn maken en mengen met 1 eetlepel mayonaise Zesde laag de makreel ontdoen van vel en graatjes en prakken met 1 eetlepel mayonaise Zevende laag de zalm mengen met het citroensap en 1 eetlepel mayonaise De laatste laag brood en de zijkanten smeren met mayonaise Bovenop kun je allerlei versiering maken zoals stukjes paprika, geraspte wortelen, fijn gehakte bieslook De schaal versieren met blaadjes sla Het brood kan een dag van tevoren klaar gemaakt worden en afgedekt in de koelkast bewaard worden.