Cake: Splits de 4 eieren en klop de eiwitten met het zout stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot een taaie massa is ontstaan. Klop er vervolgens een voor een de dooiers door. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacao samen in deze deegmassa en spatel alles snel dooreen. Doe de cakemassa in een beboterde en met bloem bestrooide springvorm (22 cm doorsnede). Bak de taart onderin een op 175ºC voorverwarmde over in 40 à 50 min. Gaar. Laat hem afkoelen en snijd hem in 3 plakke. Chocolade crème vulling: Doe alle ingredienten (behalve het ei en de kirsch en het kersennat of de jam ) in een pannetje en smelt alles doorelkaar. Laat wat afkoelen en mix het ei erdoor. Besprenkel de taartdelen met kirsch en kersennat of jam. Smeer 1/3 van de crème over het onderste taartdeel, en 1/3 over het middelste deel. Klop de slagroom stijf (evt. met klopvast erdoor) met de suiker. Besmeer de 2 onderste taartdelen met slagroom. En verdeel evt. De kersen hierover. Stapel alle delen op elkaar en bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de rest van de crème.
Schwarzwalder Kirschtorte is een recept van Smulweb.nl