Zeef de bloem en het zout in een grote beslagkom en kneed de boter er met je vingers door tot het een mengsel van fijne kruimels is. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en roer dit erdoor. Giet de dadels af en vang het vocht op. Maak in het midden een kuiltje en giet daar het losgeklopte ei en het vocht van de dadels aan toe. Roer vanuit het midden het vocht door de bloem/suikerkruimels tot je een smeu?ge massa hebt. Snij de dadels in stukjes en roer die erdoor. Voeg vervolgens de gehakte walnoten toe en roer het geheel met een pollepel door tot een dikke massa. Doe het mengsel in de beboterde broodvorm en laat de cake in ongeveer 1 tot 1,5 uur gaar bakken op 175 graden. Probeer na ongeveer een uur of de cake gaar is door er een sateprikker of breinaald in te steken. Dek hem eventueel het laatste half uur af met folie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt. Laat de cake een paar minuten afkoelen in het bakblik en stort hem daarna op een rooster om verder af te koelen.