1 verwijder van de aubergines de steeltjes met de kroontjes en was ze. Doe ze in een kom. Overgiet ze vervolgens een voor een met kokend water en laat ze schrikken onder koud stromend water. Wrijf de velletjes eraf of schil de aubergines met een dunschiller.
2 Doe het bouillontablet in de pan en, los het op in 6 deciliter water en breng de bouillon aan de kook. Was de geschilde aubergines. Snijd ze in de lengte in dunne plakken en snijd die in dunne reepjes. Laat ze in de klruidenbouillion op een laaggedraaide warmtebron 8-10 minuten koken.
3 Giet de reepjes aubergine af en laat ze even afkoelen.
4 Pureer de reepjes aubergine en het knoflook met de handmixer of in een blender. Voeg, al kloppende en druppelsgewijs 6-7 eetlepels olie toe en maak er met wat extra olie( en citroensap) een smeuige massa van.
5 Voeg naar smaak peper, zout, eventueel nog wat citroensap en aroma toe. Leg de auberginemousse als een halve bol op een schotel. Garneer met schijfjes citroen of limoen en serveer het koel