Maak het zandtaartdeeg en bekleed de taartvorm met bakpapier en het deeg. Zet dit zolang in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter en de suiker luchtig, voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Zeef de andere ingredienten erboven en mix totdat alles goed is opgenomen. Spatel de gehakte chocolade erdoor. Schep het cakebeslag in de vorm. Schil de peer en halveer hem. Snij beide helften in drieen. Verwijder uit alle zesdes het klokhuis. Doe hetzelfde met de tweede peer. Verdeel deze twaalf stukken in een cirkel over de taart. Dit maakt het verdelen straks een stuk makkelijker. Je kan ook een peer in twaalf punten verdelen en de andere peer in blokjes snijden. Deze blokjes verdeel je dan over de bodem waarna je het cakebeslag erover schept. Bak de taart 60 minuten. Het kan zijn dat het midden een beetje vochtig blijft. Dit is moeilijk te vermijden aangezien alle peerpunten hier samenkomen. Met een beetje warmte aan de bovenkant verhelp je het probleem. Mocht je oven dat niet kunnen, de taart smaakt er niet minder lekker door.
Fermento?s Peren-chocoladetaart Met Een Twist is een recept van Smulweb.nl