Verwarm boter in een pan. Schenk de melk erbij zodra boter is gesmolten. Als het geheel vingerwarm is, giet je er een beetje van in een kom bij de verkruimelde gist. Roer met houten lepel tot gist is opgelost en doe de rest van de botermelk erbij. Roer er de suiker en kardemom door en 6,5 dl van de bloem als laatst (Bewaar 0,5 dl voor het uitrollen). Als het deeg mooi egaal is, laat je het onder een natte theedoek 40 min rijzen. Liefst op een beetje warme plaats, niet op de tocht.***** Meng de ingredienten voor de vulling in een kommetje, en je kan net als ik meestal doe, de hoeveelheid schaamteloos ver(drie)dubbelen als je denkt dat het te weinig is.***** Kneed het deeg als het goed gerezen is enkele min. en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een mooie lap. Smeer er de vulling over met een mes of lepel tot de hele lap egaal bedekt is en rol ′m dan op zoals je met een pannekoek doet. Snij hier ca. 2 cm dikke plakken van en leg deze op hun kant, zodat je de spiraalvorm ziet, in de cakevormpjes.Laat de bolletjes 20 min. onder een natte theedoek rijzen en verwarm de oven voor op 225*c.***** Plaats de bolletjes op een bakplaat in het midden van de oven en laat ze in 10 min. goudbruin en o zo zoet en zacht worden.
Zweedse Kaneelbolletjes is een recept van Smulweb.nl