Het beste resultaat krijg je als je vers gemalen vlees gebruikt.Heb je nog een vleesmolen,gebruik die dan (weer).Maal het vlees twee maal door de fijnste schijf. Week het paneermeel in een mengsel van 1 dl. spuitwateren 1 dl. koffieroom. Laat de eetlepel margarine in een pan smelten tot ze lichtbruin van kleur is. Vermeng de ui,lichtbruine margari-ne,paneermengsel,gemalen vlees en de kruiden en kneed ze goed dooreen tot een gladde massa. Maak de handen nat en vorm met de palm van de hand kleine balletjes.Gebruik een grote theelepel of de hoeveelheden af te meten. Bak de balletjes in de boter of margarine egaal bruin van kleur. Schud de pan af en toe heen en weer zodat de balletjes mooi rond worden/blijven.Giet het kokende water er op en laat de balletjes 5 min.zachtjes stoven totdat ze NET gaar en zacht zijn.
Kleine Gehaktballetjes (zweden) is een recept van Smulweb.nl