Besprenkel het gebraad met 2 soeplepels olijfolie. Smeer het in met de olie en laat het 2 uur rusten op een koele plek, maar niet in de koelkast. Leg het gebraad in een ovenschotel en kruid het met zout en peper. Laat het 40 min. braden (oven voorverwarmd op stand 7 (210?C) en bedruip het halverwege met de cognac. Bak de oesterzwammen snel in een grote cocotte met een klontje boter en 1 soeplepel olie. Voeg er het gesnipperde teentje look bij en bestrooi met zout en peper. Neem de oesterzwammen uit de cocotte en doe de gesnipperde sjalotten in de plaats. Zodra ze glazig zijn, overgiet u ze met de witte wijn. Laat tot de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg er dan de kalfsfond en de room bij. Laat een tiental minuten zachtjes sudderen en doe er dan de oesterzwammen bij. Snij de appelen horizontaal doormidden. Hol ze lichtjes uit en schik ze in een ovenschotel. Leg er hier en daar een klontje boter op. Zet de schotel naast het gebraad in de oven. Laat 15 min. bakken. Verwarm de kastanjepuree op een zacht vuur. Breng eventueel op smaak. Snij het gebraad in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Springbokgebraad Met Oesterzwammen is een recept van Smulweb.nl