Gevulde Kalkoen

8
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kalkoen hiermee (niet te vol) vullen en dichtnaaien. De kalkoen met olie bestrijken en met de borst naar beneden op ovenrooster leggen. Zet de met water omgespoelde braadslee eronder. Bedek de kalkoen losjes met aluminiumfolie en braad hem in ongeveer 2 1/2 uur. Bestrijk hem iedere 15 minuten met olie. Haal na ongeveer 2 uur de folie eraf en braad hem nog eens 30 minuten. Keer hem om bestrijk hem opnieuw royaal met olie en leg de folie er weer op. Haal de folie na opnieuw 60 min. braden eraf, bestrijk de kalkoen met het laatste restje olie en bedruip hem met uitgelopen braadvocht. Braad hem nog eens 2 1/2 uur. Laat de gare kalkoen 20 minuten rusten in de uitgeschakelde oven. Blus het braadvocht met heet water of kippenbouillon. Bind de jus of geef de jus zo bij de kalkoen.

Gevulde Kalkoen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept