-pers de look uit in de olie en goed mengen -bestrijk hiermee de met zout ingesmeerde lamskroon -wikkel het vlees in aluminiumfolie en leg 2 dagen in de koelkast -vlak voor het vullen nog een beetje zout en peper erover strooien -kook de rijst in lichtgezouten water gaar in 15 min -snij het lamsvlees van de bout in stukjes -snij de uien fijn -doe vlees en ui in een pan met de warme vleesbouillon; met het deksel erop 15 min zacht laten koken -leg de rozijnen op een zef en begiet met kokend water en laten uitlekken -meng nu rijst,vlees,uien,rozijnen, gehakte amandelen en de kruiden goed dooreen -leg de lamskroon in een braadpan en vul met het rijstmengsel -giet de warme vleesbouillon erbij en plaats de pan in de voorverwarmde oven; dek ze af met aluminiumfolie -uien halveren en soepgroente grof snijden -na 1 uur de folie van de pan halen en alle groenten toevoegen -vanaf nu regelmatig het vlees bedruipen -het vlees na de braadtijd uit de oven nemen -schik het op een schaal en verwijder de touwtjes en hou warm -het braadvocht binden met de bloem -garneer de gevulde lamskroon met stukjes hard gekookt ei en serveer de saus apart BRAADTIJD= 2 uur op 180?C
Gevulde Lamskroon Kharoff is een recept van Smulweb.nl