Zoek
Epaule D'Agneau Boulangere
6
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Een lamsschouder van 1.5 kg
zout
peper
2-3 knoflookteentjes
250 gram uien
25 gram boter
1 el olie
1 kg aardappelen
3 dl bouillon.
voor de garnering
versgehakte kruiden zoals peterselie of waterkers. Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. het vlees voor het braden voorbereiden
niet ontvliezen maar de kant van het vet royaal kruiden met zout en peper
de knoflookteentjes pellen en in dunnen plakjes snijden. Maak kleine insnijdingen in het vlees en stop hier de knoflook in. De uien schillen en in dunne ringen snijden deze in boter en olie glazig fruiten. De aardappels schillen en in dunne plakjes snijden. Een vuurvaste schotel invetten. Leg de uien en de aarappelen in laagjes. De laagjes met zout en peper bestrooien. De bodem van de schaal is nu bedekt met uien en aardappelen. Giet de bouillon erbij. De bouillon moet net de bovenkant van de aardappelen bereiken. Leg het vlees op de aardappelen. Bereidingswijze Zet de schaal in het midden van de oven
reken 30 minuten per pond vlees als u van rose houd en 40 minuten per pond vlees als u van gaar houd. Serveertips Bestrooi de aardappelen met de gehakte kruiden en serveer het vlees d
Bereiding
Zet de schaal in het midden van de oven, reken 30 minuten per pond vlees als u van rose houd en 40 minuten per pond vlees als u van gaar houd.
Epaule D'Agneau Boulangere is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kippenbouten met witte wijn en aardappelen à la boulangère
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschijfjes boulangère uit de oven
90 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Haring a la Boulangere
Bekijk recept
LAMSBOUT BOULANGERE
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept