Voorbereiding : Stoom de zalmfilet op traditionele wijze. Droog de kalkoen met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Snijd de champignons in dunne plakjes en de uien en de gestoomde zalmfilet in blokjes. Voeg er de uitjes aan toe en laat deze in 3 minuten glazig worden. Voeg de plakjes champignons toe en laat deze 5 minuten smoren. Hak de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud iets afkoelen. Doe de peterselie, de peper, het zout, de pesto en het gestoomde zalmfilet erbij. Roer alles goed door elkaar en vul de kalkoen met deze farce. Naai de hals en de buik met een katoenen draad dicht of steek dit dicht met houten prikkers. Smelt de boter in een braadslee en leg hier de gevulde kal-koen in. Snijd de wortel en de ui klein en leg dit in de braadslede naast de kalkoen. Dek de slede af met folie en schuif deze 180 minuten onderin een voorverwarmde oven op 200 C (gasstand 6). Neem zo nu en dan het folie er even af om het vlees met braadvocht te overgieten. Giet er na 10 minuten de hete bouillon bij. Neem een half uur voor het einde van de braadtijd de folie weg, zodat het vlees nog mooi bruin kan kleuren. Neem de kalkoen uit de oven en leg hem op een verwarmde schaal. Dek het vlees af met folie, zodat het warm blijft. Giet de wijn in de braadslee en kook zo het braadfond van de bodem van de pan los. Zeef dit in een pannetje, breng het aan de kook en bind het met 1 theelepel met water aangelengd aardappelmeel. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Gevulde Kalkoen Met Gestoomde Zalmfilet is een recept van Smulweb.nl