: De spare ribs in kleine stukjes snijden (tussen de botjes door, 1 botje per stukje) en in een grote diepe pan leggen. Als je van heel piitig houdt laat je de zaadjes in de rode pepers zitten, anders moet je ze even verwijderen. De pepers, geschilde gember, knoflook en citroengras in stukken snijden en in de keukenmachine leggen. Laat de machine draaien en voeg al draaiende de vissaus, sojasaus en olijfolie toe. Giet de ontstane marinade over de ribs. Sluit de pan en laat de inhoud op een laag vuurtje (onder af en toe omscheppen) 1,5 uur rustig gaar sudderen. Schep de ribs uit het vocht, plaats ze op een grote ovenplaat en bestrooi ze met sesamzaadjes. Plaats ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze mooi bruin zijn. Voor de sausjes: Schep het vet van de marinade uit de pan zodat alleen de vaste bestanddelen achterblijven. Verdeel 3 bakjes met in ieder bakje 1/4 dl rijstazijn, 2 el rietsuiker en 1 dl van het mengel uit de pan. Voeg aan het eerste bakje 2 eetlepels tomatenpuree toe. Voeg aan het tweede bakje 2 eetlepels zoete ketjap toe en aan het derde bakje 3 eetlepels zure room. Serveer deze sausjes bij de spicy ribs.
Spicy Ribs, Met Sesam is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam