3. De oven voorverwarmen op 200 ?C. De eend op het rooster leggen en dat in het midden van de oven schuiven boven de braadslee. De eend 1 1/2 tot 2 uur braden en daarbij regelmatig inprikken met een houten prikker en bedruipen met het vocht uit de braadslee. Eventueel wat water toevoegen.
4. Intussen het meel zeven in een kom, water en zout toevoegen en hiervan een soepel deeg kneden. Het deeg ongeveer 10 minuten kneden. Van het deeg een ronde bal vormen en die minstens l/2 uur laten rusten.
5. Het deeg nogmaals goed doorkneden van het deeg een rol vormen met een doorsnede van 5 cm en er 1 cm dikke plakken vanaf snijden.
6. Elk deegplakje met sesamolie bestrijken en een tweede plakje erop leggen. De dubbele deegplakjes net zo lang van uit het midden uitrollen, tot ze een diameter van ongeveer 15 cm hebben.
7. Een koekepan met anti-aanbaklaag verhitten en de deeglapjes hierin aan weerskanten bakken. De pan hierbij voortdurend heen en weer schudden. Wanneer de pannekoeken lichtbruine vlekken hebben, zijn ze klaar.
8. Het vel van de eend verwijderen en ruitvormig uitsnijden. Het vlees van de botjes halen en in stukken snijden. Beide samen met de pannekoeken, de sauzen, de chutneys en de groentereepjes opdienen.
Pekingeend Met Pannekoeken (China) is een recept van Smulweb.nl