MARINADE: -karnemelk, azijn, water in een kom gieten, de plakken ui en wortels erin doen met het verkruimeld laurierblad , de gekneusde jeneverbessen, zout en peper en peperbolletjes -leg de lamsbout hierin 2 dagen ***elke 8 uur een halve slag omdraaien*** -na 2 dagen de bout eruit halen en droogdeppen met keukenrol -zeef de marinade en bewaar de groenten -de lamsbout met garen weer in model binden en de reepjes spek er juist op de magere delen met een lardeernaald door de oppervlakte van het vlees pikeren -flink inwrijven met peper en zout -verhit olie in de braadpan en bak de lamsbout rondom bruin aan -voeg dan de groenten uit de marinade erbij en dan water of een mix water-marinade) -zet de braadpan in het midden van de hete oven en leg het uitgesneden bot erbij BRAADTIJD= 120 min op 200?C het eerste uur; daarna 180?C ***elke 15 min begieten met het braadfonds*** SAUS: -na de braadtijd de draden verwijderen en de bout op een schotel leggen en warm houden in folie, dit in de oven -zeef het braadfonds en doe in een pan -binden met wat aangelengde maizena -goed door laten koken en van het vuur nemen -de zure room erdoor roeren en nog eens verhitten en de peterselie en bieslook en wat zout en peper erdoor roeren