Westfaalse Lamsbout

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

MARINADE: -karnemelk, azijn, water in een kom gieten, de plakken ui en wortels erin doen met het verkruimeld laurierblad , de gekneusde jeneverbessen, zout en peper en peperbolletjes -leg de lamsbout hierin 2 dagen ***elke 8 uur een halve slag omdraaien*** -na 2 dagen de bout eruit halen en droogdeppen met keukenrol -zeef de marinade en bewaar de groenten -de lamsbout met garen weer in model binden en de reepjes spek er juist op de magere delen met een lardeernaald door de oppervlakte van het vlees pikeren -flink inwrijven met peper en zout -verhit olie in de braadpan en bak de lamsbout rondom bruin aan -voeg dan de groenten uit de marinade erbij en dan water of een mix water-marinade) -zet de braadpan in het midden van de hete oven en leg het uitgesneden bot erbij BRAADTIJD= 120 min op 200?C het eerste uur; daarna 180?C ***elke 15 min begieten met het braadfonds*** SAUS: -na de braadtijd de draden verwijderen en de bout op een schotel leggen en warm houden in folie, dit in de oven -zeef het braadfonds en doe in een pan -binden met wat aangelengde maizena -goed door laten koken en van het vuur nemen -de zure room erdoor roeren en nog eens verhitten en de peterselie en bieslook en wat zout en peper erdoor roeren

Westfaalse Lamsbout is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle goulash van metworst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept