Slavische Kalfsfricandau

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-voor het deeg de bloem zeven, kuiltje in het midden en het ei, olie, water en iets zout erin doen -kneden tot een soepel deeg -leg er en doek over en laat 15 min rijzen op een warme plek -doe het vlees op een schaal en laat 30 min afkoelen -zeef het braadfonds in een pan -bestrooi een werkvlak met bloem -rol hierop de helft van het deeg uit tot 2 deeglappen die iets groter zijn dan het vlees -leg het vlees op de ene deeglap en verdeel de uimassa erop en dek af met de tweede deeglap -vouw dan tot een pakketje en duw de deegranden goed stevig vast -leg de ingepakte vleesfricandeau op een met olie ingevt bakblik en bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eierdooier -midden in de bovenkant een rondje ter grootte van een rijksdaalder uit het deeg snijden -maak een ′schoorsteentje′ met boterhampapier en plaats het erin -schuif het bakblik onderin de hete oven BRAADTIJD= 50 min op 200?C -tijdens de braadtijd de bloemkoolroosjes gaar koken , evenals de doperwten en de worteltjes en kruiden met peper en zout SAUS: -verhit het braadfonds en de gladgeroerde bloem met de bouillon en roer dit papje door het braadfonds -laat koken en met madera, zout en peper op smaak brengen

Slavische Kalfsfricandau is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


slavische zalmtoastjes
15 min
Bekijk recept
Slavische Witte Bonen
30-60 min -
Bekijk recept
Slavische Stoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slavische Reekoteletten
0 min
Bekijk recept