-voor het deeg de bloem zeven, kuiltje in het midden en het ei, olie, water en iets zout erin doen -kneden tot een soepel deeg -leg er en doek over en laat 15 min rijzen op een warme plek -doe het vlees op een schaal en laat 30 min afkoelen -zeef het braadfonds in een pan -bestrooi een werkvlak met bloem -rol hierop de helft van het deeg uit tot 2 deeglappen die iets groter zijn dan het vlees -leg het vlees op de ene deeglap en verdeel de uimassa erop en dek af met de tweede deeglap -vouw dan tot een pakketje en duw de deegranden goed stevig vast -leg de ingepakte vleesfricandeau op een met olie ingevt bakblik en bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eierdooier -midden in de bovenkant een rondje ter grootte van een rijksdaalder uit het deeg snijden -maak een ′schoorsteentje′ met boterhampapier en plaats het erin -schuif het bakblik onderin de hete oven BRAADTIJD= 50 min op 200?C -tijdens de braadtijd de bloemkoolroosjes gaar koken , evenals de doperwten en de worteltjes en kruiden met peper en zout SAUS: -verhit het braadfonds en de gladgeroerde bloem met de bouillon en roer dit papje door het braadfonds -laat koken en met madera, zout en peper op smaak brengen
Slavische Kalfsfricandau is een recept van Smulweb.nl