Schil, was en kook de aardappelen (met wat zout) in +/- 20 min. gaar. giet ze af en stamp ze fijn. Roer 1 dl. kookroom en 1 dl. slagroom door de puree.(niet meer!); Breng op smaak met wat peper, nootmuskaat en evt. nog wat zout. (niet te veel zout, het wordt pittig genoeg.).Bak de spekreepjes in een droge koekepan(wok) in een paar min. krokant(op groot vuur). Voeg dan het gekruide gehakt toe en rul het. Voeg daarna de gezeefde tomaten toe en roer goed door. Dan verkruimel je de roquefort of andere schimmelkaas in kleine stukjes en roer goed door het vlees mengsel. kaas moet goed opgelost zijn. Zet vuur hoog en laat dan een deel van het vocht verdampen. evt. nog op smaak brengen met wat zout en peper (ik vond het niet nodig). Roerbak in een wok met een beetje boter ,de andijvie 5 tot 8 min tot deze geslonken is. Voeg daarna 1 dl. slagroom toe en roer er goed doorheen en laat nog 2 a 3 min. zachtjes verwarmen. Schep dan het gehakt in een ovenschaal (NIET INVETTEN), schep de andijvie op het gehakt en eindig met de aardappelpuree. Strooi er 60 gram geraspte kaas over en bak het gerecht in ca. 20 min. op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven. schuif bij voorkeur een bakplaat onder het rooster, er kan misschien wat saus uit spatten.
Super Andijvieschotel Met Gehakt En Schimmelkaas is een recept van Smulweb.nl