Geef zout en peper over de lamsrug en wrijf ze in met paprikapoeder. Strijk ze in met olie. Leg ze in een ovenvaste schaal en zet ze 40 minuten in een oven van 220 graden C. Maak ondertussen de groenten klaar. Schil de uien en snij ze in rondjes van 1/2 cm dik. Snij deze rondjes doormidden. Maak ansjovisboter door de ansjovisfilets, samen met de geschilde knoflook en de boter in een mortier te stampen. Geef er flink peper bij. Was de tomaten en sauteer ze in wat olie in hun geheel. Sauteer in een andere pan de uien in olie, totdat ze bruin en krokant zijn. Als de lamsrug uit de oven komt smeren we deze goed in met de ansjovisboter. Zet ze daarna nog 10 minuten in de oven die we teruggedraaid hebben tot 150 graden C. Leg de rug op een voorverwarmde schaal, omring ze met de tomaten en de uien. Ontvet het braadvocht, blus het af met een glaasje armagnac en eventueel een beetje bouillon. Schraap alle aanbaksels goed los, laat nog even koken en voeg dan enkele eetlepels room toe. Serveer de saus in een sauskom.