Irish Stew

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor 180 graden celcius. Verwarm de olie in een grote braadpan die in de oven past en bak de blokjes vlees met niet teveel tegelijk op hoog vuur rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg zonodig een extra scheutje olie toe en laat de ui, de wortel en de bleekselderij omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren. voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg de bouillon, de tijm en de laurier toe en breng aan de kook. Schep er de vleesblokjes door en zet met het deksel op de pan 1 uur in de voorverwarmde oven. Snijd intussen de geschilde aardappelen in blokjes van circa 3 x 3 cm en schep ze door het vlees. Zet de afgedekte pan nog circa 45 minuten terug in de oven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Verwijder zo mogelijk de laurierblaadjes. Dit is een complete maaltijd

Irish Stew is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stew van konijn met cranberrycompote
2u45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaak
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Engelse stew met aardappel en bacon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Irish stew
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Irish coffee-variaties
12 min
Bekijk recept
Engelse kaasfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept