Indische Variate

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gesnipperde gemberbolletjes vermegen met de plakjes gesneden bananen en wat gembersiroop uit het potje overgieten en even wegzetten.Uitgelekte witte kool bestrooien met wat verse zwarte peper uit de molen en overdoen in de ovenschotel. Margarine of olijfolie verwarmen en de gesnipperde ui wazig fruiten. Er uit halen apart bewaren. Hamlappen bruin braden en strooien met rozemarijn en afblussen met gembersiroop. 20 min.zachtjes stoven. Ondertussen de kerriesaus make, zie gebruikswijze zakje, doorheen roeren de gesnipperde ui, ketjap manis, sambal oelek. Vleesmengsel verdelen over de witte kool daarna de gewassen tauge. Bovenop de tauge de plakjes banaen met de gember verdelen en dan de kerriesaus er overheen gieten. Afdekken met aluminium folie. Ovenschotel plaatsen in voorverwarmde oven en afbakken 40min. 225gr.

Indische Variate is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept