Verwarm de oven voor op 175 graden. Pel 2 teentjes knoflook van de bollen en snij ze fijn. Maak voorzichtig de huid los van het borstvlees van de kip en verdeel de fijngesneden knoflook eronder. Wrijf de kip van binnen en van buiten licht in met zout en peper. Snij de citroen, de overige knoflook (ongepeld), uien en rozemarijn in grove stukken. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak het mengsel ca. 5 minuten al omscheppend op hoog vuur. Laat het mengsel iets afkoelen. Vul de kip met het knoflook-citroenmengsel, druk het goed aan. Bind de poten bij elkaar, leg de kip in een ovenschaal en besprenkel hem met het citroensap en 3 el olie. Bak de kip in de oven in ca. 1 uur gaar. Schenk er regelmatig wat braadvocht over. Zet de oven op grillstand en grill de kip nog 10-15 minuten.
Knoflookkip Gevuld Met Citroen En Rozemarijn is een recept van Smulweb.nl