Maak de preien schoon en snijd ze allemaal op dezelfde lengte. Was de stengels grondig onder stromend water. Breng ruim water aan de kook en kook de preien in lichtgezouten water tot ze net even zacht zijn. Neem de preien met een schuimspaan uit het water en laat ze een paar minuten iets afkoelen. Maak tussentijds de marinade. Doe alle ingredienten in de keukenmachine of blender en laat de machine 1 minuut draaien. Of klop met een garde de olie, azijn, mosterd, honing, zout, peper, knoflook en fijngeknipte peterselie tot een homogene massa. Leg de nog warme preien in de marinade en dek de schaal af met vershoudfolie en een goed passend plankje of deksel zodat de marinade goed in de prei kan trekken. Laat de prei helemaal afkoelen. Snijd de prei in vingerlange stukken en garneer met even door de marinade gehaalde blokjes gele paprika. Serveer de gemarineerde prei als voorgerecht of als onderdeel van een salade.