Gaasesteg Med Aebler Og Svedsker

8
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De volgende dag de gans van binnen en van buiten afspoelen, eventueel grote stukken vet verwijderen. De gans met keukenpapier droogdeppen. Daarna de binnen- en buitenkant inwrijven met de doorgesneden citroen. De uitgelekte pruimen ontpitten en daarna grof hakken. Appelen schillen en in stukjes snijden. Uien schillen en in achten snijden. De bijvoet door dit mengsel roeren. De gans van binnen en van buiten inwrijven met zout en peper en daarna vullen. De openingen vaststeken met prikkertjes en daarna kruiselings garen erom wikkelen. Het vel van de hals met een prikkertje op de rug vaststeken, en de poten en de vleugels opbinden. De gans vervolgens op het rooster leggen met een braadslee eronder, en in een voorverwarmde oven van 180 graden C (gas: stand 2) schuiven. De gans 3 - 3,5 uur braden. Het braadvet uit de vetpan scheppen, maar de gans in totaal maar twee- tot drie keer bedruipen. Uit de gare gans loopt lichtgeel vocht als we er met een dun stokje of een scherp mes insteken. 5 min. voor het einde van de braadtijd de gans bestrijken met water met veel zout. Het vel wordt dan heel knapperig. De gans nog 10 min. in de uitgeschakelde oven laten rusten, daarna op een voorverwarmde schotel leggen. Draadjes en prikkers verwijderen. De vulling uit de gans halen en weggooien (smaakt tanig!). De vulling dient alleen maar om de gans geur en aroma te geven. De gans nu trancheren en serveren.

Gaasesteg Med Aebler Og Svedsker is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Halve Aebler Med Svedsker
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept