De reebout ontdoen van vliesjes en velletjes, afspoelen en droogdeppen. Met een beetje zout (spek is ook zout!) en peper inwrijven. De plakjes spek met garen om de bout binden. De reebout op het rooster boven de braadslee leggen en in een voorverwarmde oven van 250 graden C (gas: stand 6) schuiven en 20 minuten flink laten braden. Daarna de temperatuur minderen tot 200 graden C (gas: stand 3). De bouillon in de braadslee gieten en de bout nog 1 uur laten braden. Hem elke 10 - 15 minuten bedruipen met het braadfond, dat bestaat uit bouillon en druipvet. De bout nu met aluminiumfolie bedekken en in de uitgeschakelde oven nog zolang laten rusten tot de saus klaar is. Het braadfond uit de braadslee gieten en het vet eraf scheppen. Het braadfond inkoken tot 1/4 L. De in plakken gesneden kaas toevoegen en zolang blijven roeren tot die is gesmolten. Nu de bessengelei en de zure room erdoor roeren. De saus wel warm houden, maar niet laten koken. Het spek van de bout halen, de bout aansnijden en op een voorverwarmde schaal leggen. Een beetje saus erover gieten en de overige saus apart erbij geven.