Gebraden Gans

8
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De gans vervolgens op een rooster leggen met een braadslee eronder, en in de voorverwarmde oven schuiven. De gans 3 - 3 1/2 uur braden. Het braadvet uit de vetpan scheppen, maar de gans in totaal twee tot drie keer bedruipen. Uit de gare gans loopt lichtgeel vocht als we er met een dun stokje of een scherp mes insteken. Vijf minuten voor het einde van de braadtijd de gans bestrijken met water met veel zout, het vel wordt dan heel knapperig. De gans nog 10 minuten in de uitgeschakelde oven laten rusten, daarna op een voorverwarmde schotel leggen. Draadjes en prikkers verwijderen. De vulling uit de gans halen en weggooien (smaakt tanig!!), deze dient alleen om de gans geur en aroma te geven.

Gebraden Gans is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Fijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken foie gras, pastinaakmousse, cacao-chilikruiden
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gaasesteg Med Aebler Og Svedsker
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept