Verdeel de kip in grote stukken, en bak ze bruin in wat boter. Neem ze uit de pan en leg ze in een vuurvaste schotel met deksel.Bak indezelfde pan als de kip, de 4 strokjes witloof. Kruid de stukken kip met peper en zout, en giet het flesje bier en de vleesbouillon over de kip. Leg de klontjes suiker er boven op. Deksel op de pot. Laat de kip sudderen gedurende een 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200? en voeg er dan de witloof erbij. Vergeet het takje thym niet. Laat alles nu nog een 30 minuten gaar wordenin de oven. Verwijder het klokhuis van de appels en doe ze ij de kip (op zijn geheel) gebruik appels die niet teveel wegsmelten) "Jonagold" is ideaal. Zet het deksel terug op de pot en laat nog een 20 tal minuutjes gaar worden. Giet de saus door een zeef, en dik ze met wat maizena. Indien te waterig, de saus een beetje laten uitdampen, zodat ze kort en krachtig is.
Gestoofde Kip Op Brabantse Wijze is een recept van Smulweb.nl