Verhit 2 eetl. boter in de braadpan en bak de varkenshaas aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout. Bestrijk het vlees met de mosterd en blus het daarna met 1 dl geuze. Voeg de geplette jeneverbessen, tijm, laurier en rozemarijn toe. Dek af en laat op een zacht vuurtje bakken tot het vlees gaar is (25 35 min., afhankelijk van de dikte van het vlees). Voeg tussenin nog wat geuze toe en draai het vlees af en toe om. Haal het daarna uit de pan en hou het warm. Giet in de pan een scheutje geuze om de braadresten goed los te schrapen en laat even koken. Voeg dan de room toe en laat die 2 min. inkoken. Meng 1 eetl. boter met 1 eetl. bloem (′beurre manie′) en voeg dat beetje bij beetje toe aan de saus tot ze lichtgebonden is. Giet ze door een zeef en breng op smaak met wat citroensap en, indien gewenst, peper en zout.
Brussels Varkenshaasje Met Gueuze En Mosterd is een recept van Smulweb.nl