Gebakken Paling Van Sint-Anneke

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De palingen schoonmaken, grondig wassen en in mootjes verdelen. Kruiden met peper en zout, lichtjes door de bloem halen en de overtollige bloem afkloppen. 100 gr boter laten smelten in een pan met dikke bodem. Hierin de palingmootjes aanbakken en zachtjes laten gaarstoven. Haal ze dan uit de pan en alles warm houden. Het vet weggooien en weer 50 gr boter laten smelten in dezelfde pan. De grof gehakte sjalotten hierin fruiten. De azijn toevoegen en tot de helft laten inkoken. De visfumet en het bier toevoegen en weer tot de helft laten inkoken. Binden met de rest van de boter en de mosterd. Vlak voor het opdienen de gehakte peterselie erdoor roeren. De saus proeven. Indien ze te bitter uitvalt kan een mespuntje suiker toegevoegd worden.

Gebakken Paling Van Sint-Anneke is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kerststol Van Anneke
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Mosselen van St Anneke
0 min
Bekijk recept
Nana (Marokko)
0-10 min -
Bekijk recept
Harira met bruine linzen
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept