Fruit de gehakte ui aan in boter, laat de blinde vinken mee kleuren en kruid met peper en zout. Roer de suiker en de tomatenpuree erdoor, die zorgen voor de mooie kleur van de saus. Blus met bier en bouillon en voeg tijm en laurier toe. Laat onder deksel ongeveer 25 minuten garen. Bereid intussen de stamppot. Schil de aardappelen, was ze, snij ze klein en kook ze gaar in gezouten water. Maak de spruiten schoon en kook ze gaar in kokend gezouten water. Giet de spruiten af, roer ze door de gesmolten boter en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Giet aardappelen af en schud ze stevig op. Voeg ze bij de spruiten en stamp ze fijn of draai ze door een roerzeef. Meng er de rest van de roomboter en de eierdooiers door en kruid bij. Neem de gare blinde vinken uit de pan en bind de saus met losgeroerd ma?szetmeel. Laat kort indikken, neem van het vuur en breng op smaak met mosterd.
Blinde Vinken Op Brusselse Wijze Met Spruitenstamppot is een recept van Smulweb.nl