De schenkels insmeren met wat peper en zout, bestuiven met de bloem en om en om bakken in een mengsel van roomboter en zonnebloemolie totdat beide kanten goudbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen en de fijngehakte selderijknol, wortel, tomatenpuree, fijngehakte ui, knoflook, bouillon, de helft van het flesje bier en het takje oregano toevoegen. Dit geheel gedurende anderhalf uur zacht stoven. Schenkels en takje oregano uit de braadpan halen en het stoofvocht met de groenten pureren tot een gladde massa en terugdoen in de braadpan met de rest van het bier. Zoveel mogelijk inkoken, creme fraiche door de saus roeren en de schenkels erin doen en nog even verwarmen. Schenkels en saus verdelen over de voorverwarmde borden en garneren met fijngehakte peterselie. Serveren met beboterde lintmacaroni en gestoofde courgettes.Peper uit de molen en zout naar smaak toevoegen. Drink hierbij d′n Schele Os tripel